Üzenj te is!

Ezen a blogon Orbán Viktor miniszterelnöknek szóló videóüzeneteket teszünk közzé. Küldj 1-2-3 perces webkamerával, telefonnal vagy akármi mással felvett videóüzenetet a uzenjteis@gmail.com-ra! Ha kell, tudunk segíteni is a felvétellel, keress minket! Email: uzenjteis@gmail.com; Facebook: facebook.com/uzenjteis; Web: orbanviktor.tk

Üzenj te is!

Állandó oldalak

Friss topikok

Archívum

Medina Carmen: "Ez nem demokrácia és nem dialógus."

2013.03.31. 16:00 Prinz Dániel

Medina Carmen bizonyos kérdésekben egyetért Orbán Viktorral, és azt is megértni, hogy miniszterelnökként nem képviselheti mindenki álláspontját egyszerre. Mégis úgy gondolja, hogy érdemes lenne, ha a vezetői döntéseket az érintettekel való párbeszéd előzné meg. Carmen szerint a demokrácia nem csupán a többség uralma, tehát Orbán Viktornak nemcsak a saját szavazói érdekeit és érveit köteles figyelembe venni, még akkor sem, ha nem mindenkink tud megfelelni. Carmen szerint az, hogy egy bizonyos ideológiát propagál a kormánypárt, nem kellene, hogy azt jelentse, hogy minden más ideológiát megpróbálnak elnyomni. "Élni és élni hagyni - számomra ez a demokrácia" - véli Carmen.

Bár Carmen szerint rendben van, hogy a kormány a saját embereit tünteti ki és helyezi pozíciókba, az viszont annál inkább elfogadhatatlan, hogy szisztematikusan leváltják a másként gondolkodó vezetőket, és a független intézményket is elfoglalják. Azt is elfogadhatatlannak tartja Carmen, hogy az Alaptörvénybe írnak oda nem illő, az alapjogokhoz nem kötődő rendelkezéseket, csak azért, hogy azokon ne lehessen később változtatni.

Carmen emlékeztet egy Noam Chomsky által felhozott példára, amely szerint a parancsot követő katonák a közeledő vonat alá masíroztak. Ha nincs senki, aki kételkedni merne az ideológiában, akkor félő, hogy mindannyian a síneken végezzük. Carmen szerint sajnálatos, hogy nem merünk tanulni másoktól, félve, hogy ezzel megalázkodnuk, pedig éppen ez által fejlődhetnénk. "Csa kígy, egymás tiszteletben tartásával tudunk mind egyénileg, mind nemzeti szinten naggyá lenni" - zárja üzenetét Carmen.

Ha tetszett ez a videó és poszt, akkor arra kérünk, hogy keress minket az uzenjteis@gmail.com email c
ímen, és a Facebookon: Ne csak lájkolj, videózz!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://orbanviktornak.blog.hu/api/trackback/id/tr145171576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása