Üzenj te is!

Ezen a blogon Orbán Viktor miniszterelnöknek szóló videóüzeneteket teszünk közzé. Küldj 1-2-3 perces webkamerával, telefonnal vagy akármi mással felvett videóüzenetet a uzenjteis@gmail.com-ra! Ha kell, tudunk segíteni is a felvétellel, keress minket! Email: uzenjteis@gmail.com; Facebook: facebook.com/uzenjteis; Web: orbanviktor.tk

Üzenj te is!

Állandó oldalak

Friss topikok

Archívum

Ildi

2013.04.05. 16:00 Prinz Dániel

Ildi 19 éves egyetemista. Még nincs elege, de szomorú és mérges, és ezért Orbán Viktor is felelős. Szomorú, mert napról napra jobban kell aggódnia a saját és Magarország jövőjéért. Úgy látja, hogy sok a kihasználatlan és elpocsékolt energia, noha ezekre szükség lenne például az oktatás minden szintjének folyamatos fejlesztésénél, a hajléktalanság mint szociális kérdés kezelésénél, a gyűlölködés megszüntetésénél.

Ildi tudja, hogy gazdasági és szociális kérdésekben nincsenek egyértelmű igazságok, mégis úgy gondolja, hogy Orbánék rosszul használják fel a rájuk bízott energiákat. Ezért hibának tartja, hogy szakértők mellőzésével hoznak döntéseket. Bár Ildi maga nem szakértő, meg tudja ítélni, hogy kinek higgyen: annak, aki nem beszél mellé, aki racionális alapon érvel, aki nem kerüli a kínos kérdéseket, és aki hajlandó mindenki véleményét figyelembe venni.


Más dolgok nem is képezhetik vita tárgyát Ildi szerint. Az aluljárók hazug módon való munkaterületté nyilvánítása a hajléktalanok kiszorítására nem elfogadható. Ildi számára ez is annak a jelzése, hogy a kormány nem csak a hajléktalanokat, melegeket, cigányokat veszi semmibe, hanem minden magar állampolgárt, akiknek heteken keresztül a szemébe hazudtak. Ezt pedig semmilyen elmúlt nyolc év nem magyarázhatja meg.

Ildi nem szereti, hogy magyarázkodnia kell, miért nem szeretne hosszabb távon külföldre menni tanulni vagy dolgozni. De akármilyen feltételekkel nem marad itt. Rendszeresek a gyűlöködő megnyilvánulások az utcán, a médiában, a Parlamentben, és ezekre nem érkezik megnyugtató válasz. A tanárok fizetése stagnál, miközben a kötelezettségeik és kiadásaik nőnek. Az új választási törvény olyannyira eltorzítja a szavazások eredményét, hogy kétségessé válik a képviselők legitimitása.

Ildinek egyre kevésbé vannak illúziói. Tudja, hogy a jelenlegi kormány demokratikus leváltása nem oldja meg egycsapásra a családok , az ország, az emberiség problémáit. Azonban a problémák kezelésre szorulnak. Ildi végül megköszöni Orbánnak és kormányának, hogy nekik hála egyre jobban tudja, hogy mit szeretne mint magyar állampolgár, és hogy milyen módon tehet ezért.

Ha tetszett ez a videó és poszt, akkor arra kérünk, hogy keress minket az uzenjteis@gmail.com email címen, és a Facebookon: Ne csak lájkolj, videózz!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orbanviktornak.blog.hu/api/trackback/id/tr855188110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tomtyi 2013.04.06. 09:59:54

Ildi láthatóan semmihez nem ért, csak benyeli...
süti beállítások módosítása