Üzenj te is!

Ezen a blogon Orbán Viktor miniszterelnöknek szóló videóüzeneteket teszünk közzé. Küldj 1-2-3 perces webkamerával, telefonnal vagy akármi mással felvett videóüzenetet a uzenjteis@gmail.com-ra! Ha kell, tudunk segíteni is a felvétellel, keress minket! Email: uzenjteis@gmail.com; Facebook: facebook.com/uzenjteis; Web: orbanviktor.tk

Üzenj te is!

Állandó oldalak

Friss topikok

Archívum

G. Tanár Úr

2013.04.08. 10:00 Prinz Dániel

 

G. Tanár Úr hatvan éves. Mielőtt felvette volna videóüzenetét, lehajtott egy kis konyakot, hogy legyőzze azt a félelmet, amit rajta kívül még sokszázezer, vagy sokmilló ember érez, akik nem "mély, bigott, Viktoriánus hívők." Ez a tömeg fél, félti gyermekeit, családjait, emberi kapcsolataikat. Féltik a demokráciát, a megszólalás lehetőségét, féltik azt, hogy ne kellen félniük. Féltik "azt az évtizedek alatt összekapart sok-sok kis szeretetmorzsát, ami még megvan."

 

G. Tanár Úr a demokrácia leépítése, a fékek és egyensúlyok hiánya, a gazdasági problémák, az Alkotmánybíróság helyzete, a baltás gyilkos vagy éppen Orbán Viktor ideológiai átalakulása helyett inkább másról beszélne. Arról a történelmi bűnről, hogy Orbán Viktor ennyire megosztotta az országot. G. Tanár Úr felidézi, hogy mindez 2003. márciusában kezdődött, a kokárdás kampánnyal. Orbán ezzel "[e]lhintette a gyűlölet magját, virágzik, és egyre jojbban terebélyesedik." Emberi kapcsolatok, gyerekkori barátságok mentek tönkre ebbe, szerelek roppantak meg, családok estek szét. Orbán hihetetlen mély sebet ejtett a magyar társadalom lekén, G. Tanár Úr ezt tartja Orbán legfőbb bűnének, hiszen évtizedek kellenek az ilyen mély sebek megújításához. Ebből a szmpontból mindegy, hogy ki nyeri a választást 2014-ben, a sebek a "zsigerekbe beépült gyűlöletek" miatt emberek nem állnak szóba egymással, nincs tolerancia, nem tudjuk elviselni a másságot és a másként gondolkodást

 

G. Tanár Úr nemrégiben egy kiváló, összetartó osztály húsz éves érettségi találkozóján volt. Az egyik fiú egyszer csak elkezdett zsidózni, és bár a többiek lehurrogták, ő egyre hangosabban folytatta, így egy gyűlölködős, kiabálós, veszekedős osztálytalálkozóvá valakult át az esemény. G. Tanár Úr többet nem megy ennek az osztálynak az osztálytalálkozójára. "Király, te tetted ezt!" - szólítja meg újra G. Tanár Úr Orbán Viktort.

 

G. Tanár Úr reménykedik, hogy az unokái, vagy talán azoknak az unokái megérik, hogy elmúljon a gyűlölködés korszaka, és olyan országban élhetnek, ahol érték a tolerancia, meghallgatjuk egymást, még ha nem is értünk egyet, ahol értelmes vitában és nem hatalmi arroganciában dől el mindaz, aminek el kell dőlnie. El fog önni az idő, amikor az Orbán-évtizedeket a magyar történelem sötét korszakaként írják majd le a törénelemkönyvekben - zárja sorait G. Tanár Úr.

 

Ha tetszett ez a videó és poszt, akkor arra kérünk, hogy keress minket az uzenjteis@gmail.com email címen, és a Facebookon: Ne csak lájkolj, videózz!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://orbanviktornak.blog.hu/api/trackback/id/tr305188111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása