Üzenj te is!

Ezen a blogon Orbán Viktor miniszterelnöknek szóló videóüzeneteket teszünk közzé. Küldj 1-2-3 perces webkamerával, telefonnal vagy akármi mással felvett videóüzenetet a uzenjteis@gmail.com-ra! Ha kell, tudunk segíteni is a felvétellel, keress minket! Email: uzenjteis@gmail.com; Facebook: facebook.com/uzenjteis; Web: orbanviktor.tk

Üzenj te is!

Állandó oldalak

Friss topikok

Archívum

Medina Carmen: "Ez nem demokrácia és nem dialógus."

2013.03.31. 16:00 Prinz Dániel

Medina Carmen bizonyos kérdésekben egyetért Orbán Viktorral, és azt is megértni, hogy miniszterelnökként nem képviselheti mindenki álláspontját egyszerre. Mégis úgy gondolja, hogy érdemes lenne, ha a vezetői döntéseket az érintettekel való párbeszéd előzné meg. Carmen szerint a demokrácia nem csupán a többség uralma, tehát Orbán Viktornak nemcsak a saját szavazói érdekeit és érveit köteles figyelembe venni, még akkor sem, ha nem mindenkink tud megfelelni. Carmen szerint az, hogy egy bizonyos ideológiát propagál a kormánypárt, nem kellene, hogy azt jelentse, hogy minden más ideológiát megpróbálnak elnyomni. "Élni és élni hagyni - számomra ez a demokrácia" - véli Carmen.

Bár Carmen szerint rendben van, hogy a kormány a saját embereit tünteti ki és helyezi pozíciókba, az viszont annál inkább elfogadhatatlan, hogy szisztematikusan leváltják a másként gondolkodó vezetőket, és a független intézményket is elfoglalják. Azt is elfogadhatatlannak tartja Carmen, hogy az Alaptörvénybe írnak oda nem illő, az alapjogokhoz nem kötődő rendelkezéseket, csak azért, hogy azokon ne lehessen később változtatni.

Carmen emlékeztet egy Noam Chomsky által felhozott példára, amely szerint a parancsot követő katonák a közeledő vonat alá masíroztak. Ha nincs senki, aki kételkedni merne az ideológiában, akkor félő, hogy mindannyian a síneken végezzük. Carmen szerint sajnálatos, hogy nem merünk tanulni másoktól, félve, hogy ezzel megalázkodnuk, pedig éppen ez által fejlődhetnénk. "Csa kígy, egymás tiszteletben tartásával tudunk mind egyénileg, mind nemzeti szinten naggyá lenni" - zárja üzenetét Carmen.

Ha tetszett ez a videó és poszt, akkor arra kérünk, hogy keress minket az uzenjteis@gmail.com email c
ímen, és a Facebookon: Ne csak lájkolj, videózz!

Szólj hozzá!

Mohácsi Bori: "Önök félnek. Nyugodtan féljenek."

2013.03.31. 10:00 Lőrincz Borcsa

Mohácsi Bori azért üzen a miniszterelnöknek, mert ő "és kormányának tagjai inkompetens, elhibázott és cinikus döntéseikkel azt a látszatot keltik, és nem is egészen hamisan, mintha szándékosan fáradoznának a hazám tönkretételén. Ezenközben szemrebbenés nélkül hazudnak arcon, amikor ennek az ellenkezőjét állítják."

Bori szerint annak ellenére, hogy a kétharmad három éve igyekszik szinte minden területet a saját szája íze szerint átalakítani, és eközben sokat (pl. a műemlékvédelmet) működésképtelenné is tesz, hatalmuk szinte töretlen. "Akkor meg mitől félnek?" - teszi fel a kérdést.

"Mert önök félnek. Félnek a diákoktól, a megélhetésüket féltő munkavállalóktól, az értelmiségiektől, a médiától, a szegényektől, a nyugdíjasoktól, a pedagógusoktól, a szülőktől, az egyházaktól, az ateistáktól, a vállalkozóktól, a közgazdászoktól, az újságíróktól, a nőktől, a melegektől, a környezetvédőktől, a cigányoktól, a zsidóktól, a határon túli magyaroktól, a hajléktalanoktól, a lista szinte végtelen. Azt szeretném üzenni, hogy nyugodtan féljenek."

Mohácsi Bori jogosnak tartja, hogy sok fiatal elhagyta az országot, "mert olyan helyen akartak élni, ahol békében dolgozhatnak és nevelhetik a gyerekeiket, és nem kell azon aggódniuk, hogy legfeljebb a diplomájukat rágcsálhatják hó végén, mert nincs más". Ő azonban, sok más okos és tettrekész fiatalhoz hasonlóan maradni szeretne, és elérni, hogy az ország közgondolkodása "legalább a felvilágosodásig eljusson", illetve hogy "az önökhöz hasonló gazemberek csak akkor juthatnak hatalomra, ha legalább egy kicsit értenek a dolgukhoz". 

Üzenete végén Bori külön megszólítja Kövér László volt MSZMP-tagot is: "Kikérem magamnak, hogy a szüleimet, akik a 80-as évek fiatal ellenzéki értelmiségéhez tartoztak, a diáktüntetéseken való részvételem okán lekommunistázta. Szégyellje magát!" (Kövér László azóta, ha nem is szégyelli magát, beismerte, hogy igazságtalan volt.)

 

Ha tetszett ez a videó és poszt, akkor arra kérünk, hogy keress minket az uzenjteis@gmail.com email címen, és a Facebookon: Ne csak lájkolj, videózz!

Szólj hozzá!

Barabás Dániel: "A legrosszabb rémálmaim válnak napról napra valóra"

2013.03.30. 16:00 Lőrincz Borcsa

Barabás Dániel a "legrosszabb rémálmok" alatt azt érti, hogy Magyarországon elszabadult a nyíltan rasszista, antiszemita, kirekesztő és gyűlöletkeltő közbeszéd. A miniszterelnök felelősségét hangsúlyozza abban, hogy "mára a Bayer Zsoltok, Bencsik Andrások, Szaniszló Ferencek, Siklósi Beatrixok, Fekete Györgyök, Dörner Györgyök, és az összes többi pozícióba ültetett nettónáci büntetlenül zsidózhat, cigányozhat és szíthatja a gyűlöletet immáron állami hátszéllel."

Barabás Dániel szerint "ezek a figurák mind-mind [Orbán Viktor] oly sokszor megforgatott köpönyegéből bújtak elő." Számon kéri a miniszterelnökön, hogy ígérete ellenére nemhogy "nem oszt ki két nagy pofont" szélsőjobboldali hangadóknak, hanem még "díjjal, pozícióval, intézménnyel, adott esetben nagy rakás állami pénzzel jutalmazzák az ön támogatásával és beleegyezésével".

"Ez az összekacsintás az ön legnagyobb bűne. Minden egyebet elnéznék, de ezt sosem fogom megbocsátani. [...] Ennek következményeiért elsősorban önt és az ön cinikus, hataloméhes politikáját terheli a felelősség, amiért egyszer majd el kell számolnia."

 

Ha tetszett ez a videó és poszt, akkor arra kérünk, hogy keress minket az uzenjteis@gmail.com email címen, és a Facebookon: Ne csak lájkolj, videózz!

Szólj hozzá!

Judit: "Adjuk meg legalább az esélyt arra, hogy bárki tanulhasson!"

2013.03.30. 10:00 Prinz Dániel

Judit harmadéves biológia-magyartanár szakirányos BSc-hallgató. Egyetem mellett dolgozik, a saját lábán áll. Középiskolában szeretne tanítani, és az egyetemen kutatni. Nagyon sokat köszönhet a tanárainak, és ezt a törődést szeretné továbbadni, de aggasztja, hogy még az sem biztos, hogy lesz-e kréta a teremben, fűtés az épületben, hogy megrendelhetők-e időben a tankönyvek. Elfogadhatatlannak tartja, hogy a szülők és az öregdiákok kell, hogy kisegítsenek egy iskolát, hogy a tanároknak nem biztosítják az alapvető oktatási feltételeket. Szomorúnak és cikinek tartja, hogy a gyerekek számára nem biztosított, hogy csak a tanulásra koncentrálhassanak. Példaként Judit azt is felhozza, hogy az utána következő évfolyamoknak már nem lesz megtartva az a hatnapos terepgyakorlat az Őrségben, ami az egyedüli esély, hogy a biológushallgatók szervezett körülmények között élő növényekkel és állatokkal dolgozzanak. Az ELTE BTK-ról közben Judit legjobb tanárait rúgják ki, de a Biológiai Intézetben is rettegnek a tanárok a leépítéstől, fizetéscsökkentéstől, vagy attól, hogy valami meghibásodik, mert semmit nincs pénz pótolni. Judit elmondja, hogy a tudás érték, és mindenkinek joga van megszerezni a tudást. Orbán Viktorhoz hasonlóan Judit sem tudott volna egyetemre menni, ha nincs állami finanszírozott képzés, a munkabérét megélhetésre költi. A kormány megszorító intézkedéseinek következtében Judit most kevesebb ösztöndíjat fog kapni, és ha többet dolgozik, az a tanulás rovására fog menni. "Hogyan legyen belőlem úgy jó szakember, úgy jó tanár, úgy jó kutató, hogy ha a tanulás évei alatt azzal kell fogalalkoznom, hogy vajon lesz-e holnap mit ennem?" - teszi fel a kérdést Judit. Magyarország potenciálja a tehetséges emberekre épül, de ahhoz, hogy a potenciálból eredmény legyen az kell, hogy Judit és a hozzá hasonlók tanulhassanak, kutathassanak, és taníthassanak, megfelelő körülmények között.

Ha tetszett ez a videó és poszt, akkor arra kérünk, hogy keress minket az uzenjteis@gmail.com email c
ímen, és a Facebookon: Ne csak lájkolj, videózz!

Szólj hozzá!

,,Csak a Darth Vader van" - Konok Péter üzenete

2013.03.29. 16:00 Prinz Dániel

Konok Péter arról beszél, hogy nem Orbán Viktor olyan országgá teszi hazánkat, ahol csak a Darth Vader van, és nincs Luke Skywalkerünk. Csak Hókuszpók van, és nincsenek törpikéink.

 

Konok Péternek kellemetlen, hogy úgy érzi, neki kell magyarázkodnia külföldi barátainak Orbán miatt, miközben a kormány egy rakás jólfizetett trollt tart erre a célra. Konok Péternek nem tetszik, hogy Orbán Viktor mindent meg akar szabni neki, és ez nagyon fárasztó. A felnőtt emberek megoldják a dolgokat egymás közt, és nincs mindig szükségük Orbán Viktorra és a szabályaira. Orbán Viktor országában nyoma sincs a télnek, de amikor kiderül, hogy mégis van tél, akkor mindenki hibás, csak Orbán nem. Percemberkék morális dáridója zajlik, a történelmet ócsaka moralitásjátékká stilizálják, ahol fekete-fehér szereplők pörögnek elő a panoptkumból. A legjobban azt utálja Orbán Viktorban Konok, hogy már nem tud másról írni, mint róla, és hogy bizonygatnia kell, hogy nem fél. Konok Péternek nem tetszik, hogy amikor házipálinkát iszik, akkor úgy kell éreznie, mintha ezt is Orbán Viktor úri kegyének köszönhetné.

 

Ha tetszett ez a videó és poszt, akkor arra kérünk, hogy keress minket az uzenjteis@gmail.com email címen, és a Facebookon: Ne csak lájkolj, videózz!

2 komment

Tasnádi Gergely: "Önt el fogjuk felejteni."

2013.03.29. 10:00 Lőrincz Borcsa

A 21 éves Tasnádi Gergely annak apropóján üzen a miniszterelnöknek, hogy miután három éve lassan minden reggel rossz hírekre ébred, megunta a Fideszt.

"Meguntam a piros pöttyöket a japán kisgyerekek fenekén, meguntam az agysebészetet, meguntam a nemzeti Együttműködést, meguntam Szaniszló Ferencet, meguntam a békemenetet, meguntam a Gyurcsány-Bajnai kampányt, meguntam az elmúlt nyolc évet, meguntam az MSZPMP-zést, meguntam Kövér Lászlót, meguntam a Fideszt. Úgy érzem, hogy megérett a Fidesz arra, hogy megunják."

Gergely üzenetének második felében biztosítja a miniszterelnököt, hogy az unalmát legyőzve mindent meg fog tenni, hogy a gyerekeinek már ne egy Orbán Viktor által meghatározott, irányított Magyarországon kelljen élnie. Az, hogy Orbán Viktor megszűnjön az életünk része lenni, mellyel foglalkozni muszáj, feltétele annak, hogy Magyarországon maradjon, hogy itt nevelje fel majd a gyerekeit.

A miniszterelnök és a kormány munkásságának eredményeképpen Gergely a rendszerváltás szépségét is árnyaltabban látja:

"A szüleimnek volt szerencséjük... Szerencséjük? Volt alkalmuk egy rendszer megdöntésében részt venni, sokszor talán irigyeltem őket, hogy ebben részt vehettek, egy ilyen súlyú dologban. Így utólag úgy érzem, hogy ez nem egy jó dolog, hogy az embernek ilyesmivel kell foglalkoznia, de meg kell tennie, foglalkoznia kell, és mi foglalkozni is fogunk, és önt el fogjuk felejteni."

141 komment

,,1989-ben egyetértettünk volna" - Dávid üdvözlete

2013.03.28. 16:00 Simicska Lajos

Ha tetszett ez a videó és poszt, akkor arra kérünk, hogy keress minket az uzenjteis@gmail.com email címen, és a Facebookon: Ne csak lájkolj, videózz!

Ha 1989-ben találkoztak volna, Dávid és Orbán Viktor egyetértettek volna abban, hogy az "Alkormány és az Alkotmánybíróság a demokrácia záloga, és nem játékszer a hatalom kezében." Egyetértettek volna abban is, amit Orbán 2008-ban is sokszor kifejtett, majd népszavazással megerősített: az egyetem mindenkié, és ha lett volna tandíj, Orbán sem lenne ott, ahol most van. Sokan vannak viszont, akik valóban nem fognak ott állni, mert az Orbán-kormány bevezeti a tandíjat, még ha máshogy is nevezik. Abban is egyetértés lett volna, hogy egy, a cigányokat emberszabású majmoknak nevező újságíró ne részesülhessen Táncsics-díjban, és utána ne ócska magyarázkodásokkal próbáljon kibújni a felelősség alól a miniszter, hanem kérjen bocsánatot Dávidtól, és minden magyartól, akit ez sért. Orbán Viktor és Dávid abban is egyetértettek volna, hogy a független bíróságok biztosítják, hogy ne lehessen koncepciós pereket folytatni Magyarországon. Egyetértés lett volna abban is, hogy a Közgép üzletpolitikája a mutyi. Dávid végül arra kéri Orbán Viktort, hogy a közmédia ne a politikai propaganda, hanem a tájékoztatás eszköze legyen, és ha beszámolnak az Üzenj te is! videóiról, akkor ne egy üres háttér előtt álljon a riporter, azt motyogva, hogy itt van mindenki, aki üzent Orbán Viktornak.

49 komment · 1 trackback

Eltűnt a lé.... - Selmeczi Gabriellának

2013.03.28. 10:00 Prinz Dániel

Szólj hozzá!

Üzenj te is! - Kampány

2013.03.27. 19:19 Prinz Dániel

Szólj hozzá!

Kiss Róbert: "Átmeneti igazgatója vagy az általunk tulajdonolt Magyar Köztársaságnak"

2013.03.27. 16:00 Lőrincz Borcsa

Egy Oxfordban élő számítógépes szakember, Kiss Róbert arról beszél, hogy  Orbán Viktor "regionális igazgatóként" nem vezeti megfelelően a rábízott "részvénytársaságot", Magyarországot. 

"A mi alkalmazottunk [vagy], akinek időnként el kell számolnia a felettesei felé. Nem birtokosa, sem mindenhatója nem vagy ennek a rendszernek."

Kiss Róbert szerint a miniszterelnök hibái tapasztalatlanságból és a való élet ismeretének teljes hiányából erednek. Az üzenet küldője Orbán Viktor szemére veti, hogy több fontos pozícióba egykori kommunista kádereket, illetve a rendszerváltás előtt is sikeres vezetőket ültetett: említi Schmitt Pált, Stumpf Istvánt, Kövér Lászlót, Pozsgay Imrét és Kerényi Imrét. Kiss Róbert szerint az különösen aggályos, hogy a szakértelem hiánya jellemzi a szakpolitikát, különösen Matolcsy György gazdasági döntéseit kárhoztatja.

"Az elmúlt három évben hibát hibára halmoztál. Az, hogy az összes barátodat pozícióba tetted, és elláttad őket nagykanállal, rendben. A politika már csak ilyen. Azért ha értettek volna a feladathoz, az nem lett volna hátrány. [...] Azt gondolom, hogy ekkora lúzer csapatot még a KISZ-ből sem lehetett volna toborozni, neked mégis sikerült. Azonban azt is gondolom, hogy az ebből adódó felelősséget neked mint igazgatónak kell viselned."

Kiss Róbert beszámol arról is, ő hogyan élte meg a rendszerváltást, és milyen véleménnyel volt már akkor is a feltörekvő Orbán Viktorról és társairól. A miniszterelnök véleményének és értékrendjének többszöri megváltozásáról sincs jó véleménnyel. Kiss Róbert - bár szívesen élne a hazájában - Nagy-Britanniában, ahol az alkotmány hiánya ellenére jogbiztonság van, sokkal szabadabbnak érzi magát.

"1989-90 csak az új generáció agresszív helyfoglalója volt, nem egy rendszerváltás. Egyszerűen türelmetlen trónkövetelők voltatok, akik megérezték, hogy jókor, jó helyen állva megragadhatjátok a hatalmat [...] Persze nem a rendszerrel volt neked bajod, ez már akkor is nyilvánvaló volt. [...] Gyorsan kikölcsönöztetek valami demokratikus-liberális kosztümöt, és bevonultatok a parlamentbe. Pulóverben és szőrösen, forradalmian - de igazi bunkóként. Egykori baloldali, KISZ-es kádergyerekként indultál, áttértél a demokrácia, a liberalizmus útjára, majd a jobboldali, keresztény értékek vezérévé váltál. Azt gondolom, hogy mindig csak a szavazatmaximalizálás járt az agyadban, az elvek sohasem. [...] Szembementél a pár évvel korábbi saját véleményeddel is. Jó, ez mára megváltozott, ma már képes vagy szembemenni a múltheti elképzeléseddel is. [...] Huszonhárom év alatt bejártad a kört, és visszatértél oda, ahonnan elindultál. Megtértél az igazi baloldalra, ahova mindig is tartoztál, Viktor. Ezt az elvtelenséget mondjuk én kevésbé szerettem, az én értékrendembe ez nem fért bele. Én arcátlanságnak, sőt gerinctelenségnek tartom ezt."

Egész úton hazafelé azon gondolkodám, vajon mivel is tudnám kiegészíteni a videó üzenetemet? Mi olyat tudnék mondani még amire nem a 'ballib' vagy a 'libajnai bérenc' lesz a reagálás, hiszen a Fidesz hívek politikai víziója szerint minden vélemény a 'bajnai-gyurcsány-eu-imf-izrael' tengelyen születik, még a nyomtató is a baloldalon áll amivel kinymtatjuk az üzeneteket átolvasás előtt…

Viktorom, hát ennyire futja ma az egykori hős liberális kerekasztal lovagjaitól. Vagy sosem volt több ez mint egy színjáték? Sosem volt több az elképzelés, mint a kiöregedett kommunistákat fiatabb generációra cserélni? Ez volt a mesterterv? Akiket mi elhajtottunk azt visszahozod a hátsó kertkapun át?

Mert hát mi is lett az eredmény? Egy olyan országot épitettel ahol az MSZMP, a Hazafias Népront es a Munkásőrség egykori tagjai ma is az asztalodnál esznek, de ma már forradálmarok es a magyarság jótevői, akik megmondják melyikünk az igaz és ki a hazaáruló. Te magad egy olyan eszménnyel leptél meg minket ahol a demokrata államosít és a szocialista a nemzetközi pénzvilág szekértolója, még ha ez elméletileg sem lehetséges, hacsak nem mégsem az a demokrata akinek a cégtáblájára az van írva, és hát ugye nem az a szoci akinek a névkártyáján az áll. Furcsa egy világ ez az inverz orbáni univerzum…

Az örökséged egy szétzilált, egymással és mindenkivel acsarkodó nép, egy konfrontalódó szabadságharcos ország, amely a szavahihetőségét mind a belpolitikában, mind a külpolitikában elveszítette, egy arc nélküli országgá vált. Újra a lesajnált közép-európai nyomor és korrupció melegágya lettünk, a levitézlett kárpát medencei sánta puma, ahol még mindig az uram-bátyám és haveri rendszer megy, ahelyett hogy reformokkal és jövőképpel állnának elő.

Szerinted ez mind jó, ez a felemelkedés záloga. Szerintem pedig egy olyan országot hagysz ránk ahol a zsidókat a parlamentben irnák össze, ahol homoszexuális a népellenség, a liberális pedig a magyarellenes, azt hogy ki a magyar, azt pártszimpátia döntik el. Ahol a Michelin csillagos éttermek bezárnak, a sajtok múanyagból készülnek, de a gazdaság szárnyalása egy tündérmesével ér fel… Ahol a külföldre kényszerűlt magyarok hazatérési eszménye a Turó Rudiban testesül meg… Ahol az adósság csökkentés inkább emelkedés és ahol egy vicces szőke nő védi meg a nyugdíjainkat… Ahol az államapparátusban megbúvó szabotőrök lapulnak és a vezető elleni puccsról szólnak a hírek. Ahol a molotovozó és kockaköveket dobáló gyujtogató és tankot elkötő a békés tüntető és a gyilkosságért elitélt foci drukkerek erkölcsösen védik a demokráciát és a demokrata szimpatizánsok sósavval fenyegetik a tüntető diákokat. Ahol a diákság központja mellett hirtelen életveszélyes szovjet gránátok kerülnek elő… Ahol egy egykori kommunista/szocilista ideólógiai szakember ma az országgyűlés elnöke, szegény Matolcsyné férje a Nemzeti Bank elnöke és egy exkomcsi miniszter, egy szövegtolvaj ex kard mester lehet 'álamfő'…

Viktorom, Te álruhás népi hősként úgy érzed Neked egyedül kell képviseled a Varsói Szerződés utolsó politikai bástyáját, a KGST megrekedt szekerének léte rajtad múlik, a Te válladat nyomja és szomorú vagy hogy szegény Castro bácsi már nem tud megdícsérni a kommunizmus szolgálatáért kifejtett emberfeletti erőfeszítésekért: Bien hecho Victor!

Ez ma az én hazám Magyarország. Neked. Nekünk nem. Nekünk inkább egy kulturáltabb Európa kapuin belül lenne jó. Ahol az állam a rá bízott pénzt kezeli és nem még többet sajtol ki, miközben azt mondja segít. Ahol legalabb elvarhatjuk, hogy ne hazudjanak az arcunkba, ahol ha nem is vár ránk azonnali meggazdagodás, de nem rekesztenek ki páriaként és van esély arra hogy huszonhárom év alatt elérjünk valamit amit Neked és a beosztottjaidnak nem sikerült.

Igazgató Úr, kedves beosztottam. A felmondóleveledet megírtuk es átnyújtottuk. Mert hiszen lehet elmultnyolcévezni és bajnaizni, gyurcsányozni, torgyánozni, antalljozsefezni. Ezek azonban mind csak átmeneti figurák voltak a palettán, de Te itt vagy nekünk 23 éve párttitkár elvtársam, Te aki minden eddigi jobb és baloldali elbaltázásban részt vettél. Lassan itt az ideje, hogy elszámolj a rád bízott idővel es számot vess az eredményekről. Ha nem megy, akkor radírt fogunk, es a segitségével csak egy elmosódott pacává mázoljuk a munkasságod eredményét a mi gyöngyszemünk, Magyarorszag törtenelemkönyvében…

 

Ha tetszett ez a videó és poszt, akkor arra kérünk, hogy keress minket az uzenjteis@gmail.com email címen, és a Facebookon: Ne csak lájkolj, videózz!

Szólj hozzá!

Címkék: jogállam üzenet Fidesz Orbán Viktor Orban Viktor