Üzenj te is!

Ezen a blogon Orbán Viktor miniszterelnöknek szóló videóüzeneteket teszünk közzé. Küldj 1-2-3 perces webkamerával, telefonnal vagy akármi mással felvett videóüzenetet a uzenjteis@gmail.com-ra! Ha kell, tudunk segíteni is a felvétellel, keress minket! Email: uzenjteis@gmail.com; Facebook: facebook.com/uzenjteis; Web: orbanviktor.tk

Üzenj te is!

Állandó oldalak

Friss topikok

Archívum

,,A számok nem hazudnak." - Üzenet Oxfordból

2013.03.24. 16:00 Lőrincz Borcsa

Egy oxfordi matematikus-hallgató arról beszél, hogy Orbán Viktor és Matolcsy György "mérhetetlen arroganciája" és rossz gazdaságpolitikája tönkreteszi hazánkat. 

"Valószínűleg önökön kívül kevesen lennének büszkék rá, hogy bevallottan olyan gazdaságpolitikát folytatnak, ami ellentétes a bevált nemzetközi gyakorlatokkal. [...] Matolcsy György [a Nemzeti Bank elnökeként] már ténykedése első hetében kirúgta az MNB szakértőit, megrogyasztotta a forintot, és hülyeségeket beszél megállás nélkül."

Az oxfordi diák hangsúlyozta, hogy a szakpolitikai döntések alapját a szakértelemnek, az ésszerűségnek, és komoly munkának kellene jelentenie.

"Miniszterelnök úr! Én és diáktársaim azért tanulunk nap mint nap, mert hiszünk abban, hogy a világot észérvek alapján lehet megérteni. [...] Az önök politikájáról [...] már kiderült, hogy nem működik. Kiderült akkor, amikor a kirúgott IMF-hez mentünk vissza pénzért kuncsorogni. Kiderült akkor, amikor már a vezető konzervatív közgazdászok, sőt az ön előző kormányának miniszterei is kritizálták. És kiderült akkor, amikor az ön hazugságai ellenére egyszerre nőtt az államadósság, az infláció, és a munkanélküliség. A mély recesszióról már nem is beszélve."

Ha tetszett ez a videó és poszt, akkor arra kérünk, hogy keress minket az uzenjteis@gmail.com email címen, és a Facebookon: Ne csak lájkolj, videózz!

27 komment

Jabronka Richárd: ,,Inkább választják a rezsicsökkentést, mint a jogállamot."

2013.03.24. 10:00 Lőrincz Borcsa

Jabronka Richárd pápai származású, Budapesten tanul. Orbán Viktornak küldött üzenetében arról beszél, hogyan használja ki a miniszterelnök a legelesettebbeket hatalma megszilárdítására.

Richárd felhívja a figyelmet, hogy ha Orbán Viktornak - vagy akár jómódú értelmiségi ismerőseinek - azon kellene aggódnia, hogy mit adjanak enni a gyermekeiknek, őket sem érdekelné, hogy tiltakozzanak "a neonácik, homofóbok állami kitüntetése" vagy "a család álkeresztény, elmebeteg definíciója" ellen.

"Mert azok, miniszterelnök úr, akiknek a villanyszámla kifizetése is nehézkes, mert az egymillió új munkahely hiányában közmunkának álcázott hasztalan kapirgálással garasokért güriznek, inkább választják a rezsicsökkentést, mint a jogállamot."

Jabronka Richárd nem hagy kétséget afelől, hogy ha eljön a választás ideje, tudni fogja, mi alapján döntsön.

"Tudatosan használja ki a legelesettebb rétegeket, hogy növelje népszerűségét és közben csírájába fojt minden konkurrensnek tűnő erőt. De tombolja csak ki magát, miniszterelnök úr. '14-ben mi is szavazunk."

Ha tetszett ez a videó és poszt, akkor arra kérünk, hogy keress minket az uzenjteis@gmail.com email címen, és a Facebookon: Ne csak lájkolj, videózz!

Szólj hozzá!

,,Az iskola nem tudta kifizetni a rezsijét" - Schultz Nóri, nyolcadikos diák

2013.03.23. 16:00 Prinz Dániel

„A diákságot, így engem is, bizonytalanságban tartják. Nem tudom mi lesz 4 év múlva, amikor az egyetemi jelentkezésemet kell majd leadnom."

„Magyar állampolgárként, és diákként, kötelességemnek érzem, hogy arra kérjem Önt, és kormányát, fontolják meg az intézkedéseik, hosszútávú és szociális következményeit.

Schultz Nóri, nyolcadikos diák az oktatás és az iskolák helyzetéről, valamint az esélyegyenlőség hiányáról. Nórit, ahogy a többi reménybeli egyetemistát is, bizonytalanságban tartja a(z oktatási) kormányzat, nem tudja, hogy milyen feltételek mellett jelentkezhet majd a magyar felsőoktatásba, keretszámok vagy pontszámok alapján juthat-e be, és lesz-e még egyáltalán hova bejutni. Nóri iskoláját az ELTE tartja fent, de az ELTE-től elvont milliárdok azt ereményezték, hogy az iskola a csőd szélére került, és csak a szülők és öregdiákok összefogása mentette meg. A helyzet azonban továbbra is elkeserítő. Nórinak az sem tetszik, hogy a tankötelezettség korhatárát 16 évre szállította le a kormány, amely szívesebben lát gyerekmunkásokat, mint kiművelt emberfőket.

Ha tetszett ez a videó és poszt, akkor arra kérünk, hogy keress minket az uzenjteis@gmail.com email címen, és a Facebookon: Ne csak lájkolj, videózz!

3 komment

Címkék: oktatás esélyegyenlőség iskola diák szociális üzenet Fidesz Orbán Viktor Orban Viktor

Lőrincz Borbála: "Nekem ebből elegem van, úgyhogy hazamegyek."

2013.03.23. 13:00 Simicska Lajos

,,Nekem ebből elegem van, úgyhogy hazamegyek, és mindent meg fogok tenni, hogy az unokáim már a nyomát se lássák annak, amit önök ezzel az országgal műveltek" - üzeni Lőrincz Borbála Angliából.

 

Borbálának elege van Orbán Viktor és kormánya cinizmusából és arroganciájából és a behazudott nemzeti együtműködésből, ami csak tovább mélyíti a társadalmon belül egyébként is meglévő szakadékokat. Borbálának elege van abból is, hogy a hatalom érdekében Orbán semmibe veszi a jogállamot, a köztársaságot, és még a saját alkotmányát is. Borbálának elege van abból, hogy a miniszterelnöknek semmi sem szent, legyen szó bár kereszténységről, határon túli magyarokról, magyar földről, magyar forintról, egyetemekről, tanárokról, vagy az egészségügyről.

Ha tetszett ez a videó és poszt, akkor arra kérünk, hogy keress minket az uzenjteis@gmail.com email címen, és a Facebookon: Ne csak lájkolj, videózz!

2 komment

Címkék: jogállam üzenet hallgató Fidesz Orbán Viktor Anglia Orban Viktor

Fehér Renátó: Forradalok

2013.03.23. 10:00 Prinz Dániel

Fehér Renátó: Forradalok

Ha tetszett ez a videó és poszt, akkor arra kérünk, hogy keress minket az uzenjteis@gmail.com email címen, és a Facebookon: Ne csak lájkolj, videózz!

Egy kicsi ország beszorult az üvegfalú liftbe, amikor

a szerelmét és a kölykét a tetőteraszra először korcsolyázni vitte.

 

Enuresis nocturna – mondta a laktanyaorvos

 

            gúnyosan

egy fél szakaszról, azokban a boldog, szép napokban,

            Siklóson.

A későbbi anyám a hajnali busszal járt le hozzád

            hétvégente,

hogy tarts ki. Ha hazaérsz, már várni fog otthon a

            tente, tente…

Ácsorgott órákig, mire egy tiszt kiszólt a porta

            ablakán

fenyegető kedéllyel: Gyere Egérke, gyere

            kicsi lány!

 

Apa, bácsikák és keresztapák! Tetszettek volna

            a forradalok,

régen. De ötven fölött minek heveskedni? Kudarcot

            vallottatok.

A harmincéves találkozó: már zavart öregurak

            bálja,

harmincháromból húsz paranoid, megtörni is

            gyáva,

és ki-ki óriásbébiként tekint az elsőszülött

            fiára.

Édesapám, szerettelek és megbocsátok, de nem

            siratlak el,

mert te mégsem szülő voltál, csak egy idősebb

            haver.

Csiklandoztál, amikor rég simogatni kellett

            volna,

miattad esett össze minden születésnapi

            torta.

Áttaktikáztad a gyerekkorom (még egy bezárt cukorgyár

            a ködben),

tegnap meg már én is menthetetlen kompromisszumokat

            kötöttem.

És én se látom a hazámat már az ellenfél

            szemében,

sőt nincs is hazám, és a te hazádról sincs meg a

            véleményem.

Muszáj, így szinte bármilyen munkát elvállalok kvázi

            ingyen –

de Apa, mennyit ér neked az, akinek tényleg semmije

            nincsen?

 

Mert maga az az ország, Apa, ott az üvegfalú

            liftben,

de én már nem a kölyök vagyok, aki hősnek

            hittem.

Elátkozni mégsem fogom, nem fogom

            megtagadni,

mert úgy nevelt, kizsarolta, hogy nincs merszem

            magára hagyni.

A lakása az enyém, de heti egyszer még a sörét is

            kibontom:

vasárnap van, mise után, mi ketten, park, szociális-

            otthon.

 

További versek itt: Garázsmenet

 

Ha tetszett ez a videó és poszt, akkor arra kérünk, hogy keress minket az uzenjteis@gmail.com email címen, és a Facebookon: Ne csak lájkolj, videózz!

1 komment

,,Hova tűntek a példaképeim, miniszterelnök úr?" - egy gimnazista üzenete

2013.03.22. 22:00 Lőrincz Borcsa

Annamari 16 éves, gimnazista, és aziránt érdeklődik a miniszterelnöknél, hogy hova lettek a példaképeink - beleértve őt magát is. Annamari ugyan nem ismerte személyesen a 20 évvel ezelőtti Viktort, de feltűnt neki, hogy valami megváltozott.

Orbán Viktor hajlama a véleménye megváltoztatására, amit a társadalom sok idősebb tagja oly természetesnek vesz, a 16 éves gimnazista számára már nem olyan magától értetődő.

"Hova tűnt a lendület, az igazság a szavaiból, Viktor? [...] És a lojalitása? Volt olyan önnek egyáltalán? Hiszen napról napra változtatja meg a véleményét, a döntéseit, és a legfontosabb: az értékrendjét."

Ha tetszett ez a videó és poszt, akkor arra kérünk, hogy keress minket az uzenjteis@gmail.com email címen, és a Facebookon: Ne csak lájkolj, videózz!

2 komment · 1 trackback

,,Ön minden erkölcsi határt átlépett", Gerőcs Péter, író üzenete

2013.03.22. 19:00 Prinz Dániel

Gerőcs Péter, 28 éves, író arról, hogy Orbán Viktor már minden erkölcsi határt átlépett.

„Valószínüleg az ámokfutásnak az egyik jellemzője is, hogy az ember pillanatról pillanatra nehezebben hozható vissza a realitásba."

„Az a fajta propagandagépezet, amivel ön minden kérdést, mindent kétséget, minden kritikaiságot megpróbál kiiktatni az emberek fejéből, az államaparátus működéséből, az tulajdonképpen a nacionalista populizmus."

A fiatal Orbán Viktorra egy egész ország lehetetett büszke. A Nagy Imre újratemetésén elmondott beszéde, amelyben egy egész generációtól elvett jövőről beszélt. Ehhez képest csalódást keltő, hogy Orbán Viktort ma már nem izgatják az egyetemről kimaradó, elvándorló fiatalok tömegei, a gazdaság siralmas állapota vagy az, amikor kormányának egy-egy tagja japán bébifenekekről beszél, antiszemitát tüntet ki, netalán folyamatosan hazudik. Orbán Viktor nem tiszteli a saját alkotmányát, nem tiszteli a nemzetközi szervezeteket, sőt még saját frakciójának tagjait sem. Egy embert tisztel, Simicska Lajost, saját volt kollégiumi szobatársát, akinek cége a Közgép átveszi a hatalmat az ország felett.

Ha tetszett ez a videó és poszt, akkor arra kérünk, hogy keress minket az uzenjteis@gmail.com email címen, és a Facebookon: Ne csak lájkolj, videózz!

Szólj hozzá!

,,Hallgasson magára" - Marci üzenete

2013.03.22. 16:00 Prinz Dániel

Marci, 22 éves, egyetemi hallgató, közgazdaságtant tanul. Arra kéri Orbán Viktort, hogy hallgason korábbi önmagára, és tegye helyre a jogállamot. A fiatal Orbán Viktorra egy egész ország lehetetett büszke. A Nagy Imre újratemetésén elmondott beszéde, amelyben egy egész generációtól elvett jövőről beszélt. Ehhez képest csalódást keltő, hogy Orbán Viktort ma már nem izgatják az egyetemről kimaradó, elvándorló fiatalok tömegei, a gazdaság siralmas állapota vagy az, amikor kormányának egy-egy tagja japán bébifenekekről beszél, antiszemitát tüntet ki, netalán folyamatosan hazudik. Orbán Viktor nem tiszteli a saját alkotmányát, nem tiszteli a nemzetközi szervezeteket, sőt még saját frakciójának tagjait sem. Egy embert tisztel, Simicska Lajost, saját volt kollégiumi szobatársát, akinek cége a Közgép átveszi a hatalmat az ország felett.

Ha tetszett ez a videó és poszt, akkor arra kérünk, hogy keress minket az uzenjteis@gmail.com email címen, és a Facebookon: Ne csak lájkolj, videózz!

1 komment

Címkék: jogállam üzenet hallgató Fidesz Orbán Viktor Orban Viktor

,,Inkább legyen külföldön honvágyam, mint otthon!" Gáspár Nóri

2013.03.22. 13:00 Prinz Dániel

„Szeretem Magyarországot, hiányzik Budapest, de inkább legyen külföldön honvágyam, mint otthon. "

Gáspár Nóri, 22 éves villamosmérnök üzenete a kormányhoz és Orbán Viktor miniszterelnökhöz olyan problémákról szól, amelyeket minden nap, minden magyar ember tapasztal. „Elegem lett abból, hogy a csalás, a hazugság és a dilettantizmus a hétköznapok részévé váltak." - hangzik el a videóban, ami emlékeztet minket arra ahogyan a kormány viselkedik. Előbb dilettáns módon benéz egy havazást, majd gátlástalanul hazudik róla, sőt még az erről beszámoló újságírókat is élő adásban köcsögözi le a közmédiában. Előbb a polgármester utat épít a saját házához, majd bepereli az erről beszámoló újságot, de még a perben is térképet hamisít. Előbb elmondja, hogy a tandíj miatt a szegények nem tudnak majd egyetemre menni, majd kiderül, hogy mára csak a tandíj neve változott.

„Nem akarok mindig 10-20 évvel lemaradva lenni Európától." Mi sem. Nem akarunk olyan országban élni, ahol a kormány véleménye, hogy a felsőoktatásban túlképzés van, miközben egy nyilvánvalóan hazugság, és nem akarjuk, hogy a külföldi cégek összeszerelőbázisain képzetlen magyarok tömegei végezzenek fizikai munkát, ahelyett, hogy a magyar gazdaság a felsőoktatásban megtermelt humántőke révén globálisan is versenyképes legyen.

Ha tetszett ez a videó és poszt, akkor arra kérünk, hogy keress minket az uzenjteis@gmail.com email címen, és a Facebookon: Ne csak lájkolj, videózz!

19 komment

Címkék: jogállam üzenet hallgató Fidesz Orbán Viktor Orban Viktor

Üdvözli Papp Réka Kinga

2013.03.22. 10:00 Prinz Dániel

Papp Réka Kinga videója, amely az egyik első Orbán Viktornak küldött üzenetként látott napvilágot az Üzenj te is! kezdeményezés Facebook oldalán nagyon gyorsan bejárta az internetet. Néhány nap alatt 30 ezren látták, és felkerült a hvg.hu-ra is.

A videó talán legfontosabb tételmondata, hogy „Önt most nagyon sokan támadják, minden intézkedésére egy-két tüntetés a válasz. És teljesen jogosan, ön valóban borzasztóan kormányozza az országot.", amellyel Kinga kifejezi, hogy miről szól ez a kezdeményezés: szeretnénk kiállni a jogállam leépülése ellen. Úgy gondoljuk, hogy Magyarországnak csak akkor van értelmes, fejlődő jövője, ha a szabadság szintje nem lefele, hanem felfele tendál. Ha a kormány és minden más szereplő is önként fogadja el, hogy hatalma nem korlátlan. Ellenkező esetben, ahogy Kinga mondja Orbán Viktor és az ő Magyarországa csak a történelemkönyvek sötét lapjain fog szerepelni. Fontosnak tartjuk, hogy országunkat a tisztességes emberek többsége jellemezze, és ne a mindent átható korrupció. Fontosnak tartjuk, hogy országunk nyitott maradjon, és ne zárkózzon el a világ többi részétől, különösen ne Nyugat-Európától és a fejlett világtól. Az is evidens számunkra, hogy magyarnak lenni nem származási, vérségi kérdés, vagy vallásunk, politikai meggyőződésünk, netalán szexuális orientációnk függvénye. Nem az uralkodó többség kegye, nem teljesítmény, hanem egy vállalt identitás. Éppen ezért fontosnak tartjuk, hogy a kormány fellépjen a társadalomban megjelenő gyűlölet ellen, ne táplálja azt, és semmiképpen ne emelje törvényerőre például antiszemiták, homofóbok és rasszisták ünneplésével. Azt is szeretnénk, hogy a kormány ne eltapossa a szegényeket a hajléktalanság kriminalizációjával, a szegények kizárásával az oktatásból, és hasonló lépésekkel, hanem tegyen az elesettek felemelkedéséért.


Ha tetszett ez a videó és poszt, akkor arra kérünk, hogy keress minket az uzenjteis@gmail.com email c
ímen, és a Facebookon: Ne csak lájkolj, videózz!

1 komment

Címkék: történelem jogállam üzenet arrogancia Fidesz Orbán Viktor Orban Viktor

süti beállítások módosítása