Üzenj te is!

Ezen a blogon Orbán Viktor miniszterelnöknek szóló videóüzeneteket teszünk közzé. Küldj 1-2-3 perces webkamerával, telefonnal vagy akármi mással felvett videóüzenetet a uzenjteis@gmail.com-ra! Ha kell, tudunk segíteni is a felvétellel, keress minket! Email: uzenjteis@gmail.com; Facebook: facebook.com/uzenjteis; Web: orbanviktor.tk

Üzenj te is!

Állandó oldalak

Friss topikok

Archívum

Szarka Judit

2013.04.07. 10:00 Prinz Dániel

Ha tetszett ez a videó és poszt, akkor arra kérünk, hogy keress minket az uzenjteis@gmail.com email címen, és a Facebookon: Ne csak lájkolj, videózz!

Szólj hozzá!

Kecskés Áron: "Miniszterelnök úr, maga mennyi idő alatt költ el 75 ezer forintot?"

2013.04.06. 10:00 Lőrincz Borcsa

Kecskés Áron Angliában vendégmunkás, tervei szerint ősztől, szintén a szigetországban, történelmet fog tanulni. Azért választotta az angliai diplomaszerzést, mert az Orbán Viktoréhoz "hasonló rezsimek szeretnek belenyúlni, hogy mit is taníthatnak történelem címén". Emellett Áron szerint az elmúlt három év három különösen nagy problémát hozott a felszínre - "nem mintha eddig nem lett volna teli az ország problémával"...

Az első fő probléma a közmunkások fizetése. "Amikor azt hallom, hogy közmunkások, magyar emberek, akik munkanélküliek [...] ötvenezer forintot kapnak...! És még ezt se mindenki tudja, mert kapcsolatok kellenek meg társadalmi munkában kell felújítani a polgármester házát... Akkor iszonyatosan elszégyellem magam, hogy nekem mint magyar állampolgárnak, a magyar államon keresztül ilyen alkalmazottaim vannak, akiket ennyire alulfizetnek. [...] És mindezt még tetézi az egykulcsos adórendszer. Ön tényleg azt gondolja, hogy ez bármennyire is igazságos, hogy aki gazdag, az több pénzt rakjon zsebre arányosan, mint aki szegény?"

A második probléma a kivándorlás. "Ötszázezer kivándorló hagyta el az országot. [...] És ezek pont azok az emberek, akik talán csinálhatnának valamit otthon, talán fellendíthetnék a gazdaságot, mert ők a legvállalkozóbbak, ők azok, akik bele mernek vágni dolgokba. [...] Miniszterelnök úr, mennyire van az rendben, hogy otthon, ha az ember kétkezi munkás, [...] nem tudja fenntartani a családját megfelelő szinten? Mennyire van az rendben, hogy Magyarországon a 21. században 40 ezer gyerek éhezik?!"

A harmadik az oktatás kérdése. "Hogy gondolja azt, hogy Magyarországon bármi jobb lesz, ha ennyi pénzt ad a tanároknak? Hogy gondolja azt, hogy ennyi pénzért majd jó munkát végeznek? Hogy gondolja azt, hogy ennyi pénzért majd olyan emberek mennek tanárnak, akik tényleg tehetségesek?"

Kecskés Áron szerint Orbán Viktor kudarcot vallott. És bár igazából nincs senki, aki leválthatná, addig is jó, lenne, ha megpróbálná jóvátenni a kárt, amit okozott. Áron mindenesetre szavazatával is tenni fog az ellen, hogy más kapjon esélyt a következő körben. "Aztán meg, ha más nincs, én is kiegyenesítem a kaszát, aztán cum deo pro patria et libertate."

 

Ha tetszett ez a videó és poszt, akkor arra kérünk, hogy keress minket az uzenjteis@gmail.com email címen, és a Facebookon: Ne csak lájkolj, videózz!

79 komment

Ildi

2013.04.05. 16:00 Prinz Dániel

Ildi 19 éves egyetemista. Még nincs elege, de szomorú és mérges, és ezért Orbán Viktor is felelős. Szomorú, mert napról napra jobban kell aggódnia a saját és Magarország jövőjéért. Úgy látja, hogy sok a kihasználatlan és elpocsékolt energia, noha ezekre szükség lenne például az oktatás minden szintjének folyamatos fejlesztésénél, a hajléktalanság mint szociális kérdés kezelésénél, a gyűlölködés megszüntetésénél.

Ildi tudja, hogy gazdasági és szociális kérdésekben nincsenek egyértelmű igazságok, mégis úgy gondolja, hogy Orbánék rosszul használják fel a rájuk bízott energiákat. Ezért hibának tartja, hogy szakértők mellőzésével hoznak döntéseket. Bár Ildi maga nem szakértő, meg tudja ítélni, hogy kinek higgyen: annak, aki nem beszél mellé, aki racionális alapon érvel, aki nem kerüli a kínos kérdéseket, és aki hajlandó mindenki véleményét figyelembe venni.


Más dolgok nem is képezhetik vita tárgyát Ildi szerint. Az aluljárók hazug módon való munkaterületté nyilvánítása a hajléktalanok kiszorítására nem elfogadható. Ildi számára ez is annak a jelzése, hogy a kormány nem csak a hajléktalanokat, melegeket, cigányokat veszi semmibe, hanem minden magar állampolgárt, akiknek heteken keresztül a szemébe hazudtak. Ezt pedig semmilyen elmúlt nyolc év nem magyarázhatja meg.

Ildi nem szereti, hogy magyarázkodnia kell, miért nem szeretne hosszabb távon külföldre menni tanulni vagy dolgozni. De akármilyen feltételekkel nem marad itt. Rendszeresek a gyűlöködő megnyilvánulások az utcán, a médiában, a Parlamentben, és ezekre nem érkezik megnyugtató válasz. A tanárok fizetése stagnál, miközben a kötelezettségeik és kiadásaik nőnek. Az új választási törvény olyannyira eltorzítja a szavazások eredményét, hogy kétségessé válik a képviselők legitimitása.

Ildinek egyre kevésbé vannak illúziói. Tudja, hogy a jelenlegi kormány demokratikus leváltása nem oldja meg egycsapásra a családok , az ország, az emberiség problémáit. Azonban a problémák kezelésre szorulnak. Ildi végül megköszöni Orbánnak és kormányának, hogy nekik hála egyre jobban tudja, hogy mit szeretne mint magyar állampolgár, és hogy milyen módon tehet ezért.

Ha tetszett ez a videó és poszt, akkor arra kérünk, hogy keress minket az uzenjteis@gmail.com email címen, és a Facebookon: Ne csak lájkolj, videózz!

1 komment

Réka Párizsból

2013.04.04. 16:00 Prinz Dániel

Béndek Réka önkéntesként dolgozik Párizsban. Nagy dilemmája megoldásáért Orbán Viktorhoz fordul segítségért: maradjon-e Franciaországban, menjen-e másik országba vagy jöjjön haza.

Szereti Magyarország szépségeit, irodalmát, zenéjét, szereti az otthoni barátait, szereti a hazáját. Emelett fél attól, hogy nincs arra forrás, hogy minőségi oktatásban részesüljön otthon, egyre több professzort távolítanak el, és még röghöz is kötik. Emelett zavarja az is, hogy nyomott a hangulat, és nagy a szegénység.

Réka tanácstalan, és várja Orbán Viktor válaszát arra, hogy "meddig tart az erkölcsi kötelessége", vajon haza kell-e a mennie Magyarországra segíteni, vagy segíthet-e máshol az emberiségen.

 

Ha tetszett ez a videó és poszt, akkor arra kérünk, hogy keress minket az uzenjteis@gmail.com email címen, és a Facebookon: Ne csak lájkolj, videózz!

Szólj hozzá!

Viktortól Viktornak: "Menned kell!"

2013.04.04. 10:00 Lőrincz Borcsa

Pál Viktor történész, Finnországban doktorál. De, ahogy mondja, nemcsak Magyarország múltja, de jelene és jövője is érdekli, ezért találja "rendkívül aggasztónak", hogy Orbán Viktor "még mindig itt ül a nyakunkon; és az én magyarságomat és a társaim magyarságát bármilyen módon ő képviseli".

Pál Viktor üzenetében Kertész Imre Naplójából is idéz, egy az első Orbán-kormány idejéből származó részt:

"Milyen különös ez a keresztény, nemzeti, irredenta, demokratikus Magyarország. Egyszerre emlékeztet Sztójay Döme és Kádár János országára. Sem Isten országára nem emlékeztet, sem a 19. századi nagy magyarok országára, sem demokráciára, sem szabadságra. A legrosszabb prefasiszta Magyarországra emlékeztet."

"Azóta a helyzet nem változott, sőt romlott." - folytatja Viktor. - "És te még mindig itt vagy a nyakunkon. És ebből nekem nagyon elegem van, és tenni fogok azért, hogy ez ne így legyen. Én is tenni fogok érte, és minél több embert próbálok meggyőzni arról, hogy téged küldjünk el innen. Menned kell! Szervusz."

 

Ha tetszett ez a videó és poszt, akkor arra kérünk, hogy keress minket az uzenjteis@gmail.com email címen, és a Facebookon: Ne csak lájkolj, videózz!

Szólj hozzá!

Kemény Zsófi slam-je: "hoznának inkább uzsonnát és ennék meg a törvényt"

2013.04.03. 16:00 Lőrincz Borcsa

A slammer Kemény Zsófi saját műfajában üzent Orbán Viktornak. Videóját eddig majdnem 63 ezren látták.

"Tisztelt miniszterelnök úr! Kemény Zsófi vagyok, és én vagyok az ötszázegyedik a végén annak a hosszú sornak, amelynek az elején Londonban már porszívóznak meg bébiszittelnek meg mosogatnak. Ők állást találtak, én csak sorbanállást és életformám ez már, pedig az a sor valahogy sokkal gyorsabb, mint a sor a menzán, és hamarabb jutsz előre, mint a szívtranszplantációs listán, mert hát szívet cseréljen, ki hazát cserél... A számos bajom az országgal, az igazából számtalan. És nemcsak az, hogy ez itt nem a felkelő nap háza, hanem a lemenő nap odúja, vagy hogy itt Josef K. nevében a K. feloldása a 'kurva', még csak az sem, hogy Epikurosz itt nem epik, mert itt minden elv-érző ember egy idő után elvérző, és itt még Szókratész is megalkuvó szókra kész. Itt csak a szőke nőnek van kenőpénze, a költőknek nincs költőpénze, és a tanulóknak nincs tanulópénze, csak diákhitele, de az viszont jó sok. Itt az a kultúra, ami máshol a betegségekre a túlkúra, vagyis valami, ami már nem kell. A fogyasztói kultúra pedig nekem az, hogy öt kilót fogytam tavaly óta, és még csak nem is sporttal, pedig sportol az egész ország, csakhogy itt nálunk a mélyrepülés a legkedveltebb sportág, kéne is lassan egy mélyrepülő világbajnokság, a vadiúj stadionok már épülnek is hozzá. S port szórtak a szemünkbe is. Engem itt megnyugtat, hogy van halál az élet után és ha az én telefonom nem is okos, de erényes, és tuti, hogy nem néz olyan bután, mint ahogy most én nézek. És nem az a baj, hogy itt a Rózsa neve Hoffmann, hanem hogy nem tudom, mért vagyok ettől ilyen állapotban, végül is előre tudni fényűzés, hogy miből kell az emelt szintűzés, mert, mint itt kábé minden, működik ez a rendszer is emelt szinten. Minimum tizenkét pont már a bölcsisektől is kitelik, amit aztán pont leszarhat a jó politikai elit. Az a baj, hogy ők közveszélyesen nem munkakerülők és uzsonna közben is törvényeket hoznak, pedig hoznának inkább uzsonnát és ennék meg a törvényt. Meg én mondjuk a nyugdíj és a fizetés közül a pofont választanám. És ha már nagyon unalmasak, néha csak feltűnik egy-egy új arc a politikában, vagy ha nem, akkor arra van az adónk, hogy abból a régi arcokkal plakátolják ki az utcákat, hogy "na, ők rontották el az országot". Ezt egy kicsit didaktikusnak érzem, de mégsem a kortárs plakátművészeté az érdem, hogy bár egy lelki újgazdag vagyok és a poklok országa az enyém, mégsem megyek nyugatra el, mert ha ezt átvészelem, akkor itt igazából nem vészelek, csak átalakulok. Szóval én kiállok a sorból és nem cserélek mégsem hazát, hanem itt csinálok inkább valami faszát, mondjuk első körben kiegyenesítem a kaszát."

 

Ha tetszett ez a videó és poszt, akkor arra kérünk, hogy keress minket az uzenjteis@gmail.com email címen, és a Facebookon: Ne csak lájkolj, videózz!

19 komment

Babos Barnabás

2013.04.03. 10:00 Simicska Lajos

Babos Barnabás, akit Bayer Zsolt, a Fidesz ötös számú párttagkönyvének büszke tulajdonosa beszélni tudó állatnak nevezne, tekintetes Orbán Viktornak, a Fidesz Zrt. főigazgatójának üzen. Barnabás 53 éves, állami gondozott volt, de nem lett bűnöző, hanem elvégzett egy szakmunkásképzőt, és azóta dolgozik. Ő is volt úttörő, KISZ-tag, és párttag, mint mindenki, mert úgy gondolta, hogy ezzel tartozik az államnak, amely biztosította az oktatását. Nem alapított családot, mert nem látta biztosítottnak ennek feltételeit. Ehhez kapcsolódó segélyekre tehát nem volt jogosult, ellenben fizette Orbán és társai egyetemi képzésének költségeit, de ezzel Orbánék visszaéltek és visszaélnek. Barnabás munka mellett tanult, és több munkahelyen dolgozott, de ezt 33 év után szervezete nem bírta, és belerokkant. Barabás szerint eztán Orbánék halálra ítélték, bár még nem tudja, mikor hajtják végre az ítéletet. A rendszerváltás óta nem párttag.

 

A Fidesznek Barnabás szerint semmi joga kommunistázni, mert abban a rendszerben jártak egyetemre, amikor oda többségében a megbízható elvtársak gyerekei kerültek. ttől függetlenül lehettek volna rendes emberek, de amikor lehetőségük adódott rá, azonnal elkezdtek harácsolni. Visszamutogatni sincs joguk a korábbi kormányokra, hiszen a kezdettől fogva ott voltak a Parlamentben. Amikor hatalmon voltak, visszaéltek a választók bizalmával és megtévesztették őket. Amikor 2010-ben alacsony észvétel mellett, 53%-os szavazati aránnyal kétharmadot szereztek, nekifogtak az ország tönkretételének. Barnabás szerint a Fidesz minder emberi és erkölcsi normát megszegett, de ha esetleg vesztenének is 2014-ben, akkor is a "politikai felelősség megfoghatatlansága mögé bújnak" majd.

Barnabás megjegyzi, hogy levelének megértéséhez bizonyos fokú empátiára és értelemre is szükség van. A Magyarországon élő embereknek nincs választásuk, ezért érdemes lenne élni, és élni hagyni egymást, még akkor is ha "ez történelmileg a zsidókhoz köthető, aminek manapság nincs létjogosultsága." Barnabás szeretné, ha valaki reagálna az üzenetekre, és nem fél attól, hogy beperelik, mert kinyilvánítja a saját véleményét. Idézve a Fidesz Nemzeti Együttműködési Nyilatkozatából, azt kívánja, hogy legyen "béke, szabadság, és egyetértés."

Ha tetszett ez a videó és poszt, akkor arra kérünk, hogy keress minket az uzenjteis@gmail.com email címen, és a Facebookon: Ne csak lájkolj, videózz!

Szólj hozzá!

London

2013.04.02. 16:00 Prinz Dániel

A londoni Occupy-aktivista házfoglalók nem csak Orbán Viktornak, de minden eddigi miniszterelnöknek is üzennek. Öt hónapig megszállva tartottak egy közkönyvtárat, amit az önkormányzat megszorításokra hivatkozva bezáratott. Az önkormányzat ezek után újra megnyitotta a könyvtárat, és biztosította a finanszírozását. Azóta a könyvtár közösségi gyűlések és demonstráció-szervezés helyszínéül is szolgált. Azonban az önkormányzat később úgy döntött, hogy az egész környéket eladja egy multinacionális cégnek, mire az egyébként konzervatív környék (Margaret Thatcher volt szavazókörzete) magmozdult, és Barnet-i tavasz néven demonstrációkat szervezett. Az aktivisták szerint az informatikai forradalom az 1848-as európai forradalmi hullámhoz hasonló, de nemzetközibb folyamatokhoz fog vezetni, amik elsöprik Orbán Viktort, de azt is, aki a székére pályázik. Végül figyelmeztetik Orbánnak, hogy csak óvatosan bánjon a Sirállyal.

Ha tetszett ez a videó és poszt, akkor arra kérünk, hogy keress minket az uzenjteis@gmail.com email címen, és a Facebookon: Ne csak lájkolj, videózz!

Szólj hozzá!

Balogh Anna egy idősek otthonából

2013.04.02. 10:00 Lőrincz Borcsa

Balogh Anna egy idősek otthonából üzent Orbán Viktornak.

"Úgy tudom, a miniszterelnök úr arra tette le az esküt, hogy megsegíti Magyarország lakosait. Erre föl, mit kapunk? Nem sok jót. Sőt, mondhatni, semmit."

Anna néni számon kéri a miniszterelnökön, hogy ígérete ellenére késik a munkahelyteremtés, ami fontos lenne a fiataloknak, az időseket pedig a rezsicsökkentéssel "eteti".

"Azt nem tudják felfogni az idős emberek, hogy ennek mi a hátránya, mi lesz a következménye. [...] Az én véleményem az, hogy a jobb kezével ad valamennyit, egy kis morzsányit, aminek örülnek az emberek, a bal kezével többszörösen visszaveszi havonta."

Az üzenet küldője személyes tapasztalatáról is beszámol, arról, hogy mit lát a saját környezetében, illetve ő maga milyen anyagi nehézségekkel néz szembe hónapról hónapra.

"Nagyon sok ember, önhibáján kívül, elveszti a saját házát, elveszti a lakását, a munkahelyét, elveszti a családját, mert nincs miből megélni. Nem tudják kifizetni a számlát. És nagyon sokat tudok olyat, akit az öngyilkosságba kergetett ezáltal, mert nem bírták elviselni azt, hogy látták a családjukat szenvedni. Kinek vagy minek köszönhető ez? [...] Abból a kevésből kell kijönnöm az egész hónapra úgy, hogy a számlámat is ki kell fizetnem. Ellenben a gyógyszereimet nem mind tudom kiváltani, mert akkor nem maradna a számlámra semmi pénz."

 

Ha tetszett ez a videó és poszt, akkor arra kérünk, hogy keress minket az uzenjteis@gmail.com email címen, és a Facebookon: Ne csak lájkolj, videózz!

Szólj hozzá!

Szekeres Zsolt: "Én szeretnék köszönetet mondani önnek!"

2013.04.01. 16:00 Lőrincz Borcsa

Szekeres Zsolt 21 éves egyetemista üzenetében köszönetét fejezi ki Orbán Viktornak.

Ahogy Zsolt mondja, ha nincs a NER; az Alaptörvény és annak módosításai; az Alkormánybíróság kilúgozása; a magyarságfogalom kisajátítása; az uniformizálás; az egyetemek kivéreztetése; a kulturális élet feldúlása; Simicska Lajos; az önállóság hazaárulásnak és idegenszívűségnek bélyegzése; a szekértáborharc normává emelése - ő kint marad.

De hazajött, Zsoltot ugyanis a fentiek arra késztették, hogy tegyen ellenük, hogy ne lehessen honvágya a saját hazájában. "Igaza van, fontos, hogy hazajöjjenek a fiatalok. És én haza is jöttem, de lehet, hogy másnak kellett volna motiválnia" - zárja üzenetét Szekeres Zsolt.

 

Ha tetszett ez a videó és poszt, akkor arra kérünk, hogy keress minket az uzenjteis@gmail.com email címen, és a Facebookon: Ne csak lájkolj, videózz!

46 komment

süti beállítások módosítása