Üzenj te is!

Ezen a blogon Orbán Viktor miniszterelnöknek szóló videóüzeneteket teszünk közzé. Küldj 1-2-3 perces webkamerával, telefonnal vagy akármi mással felvett videóüzenetet a uzenjteis@gmail.com-ra! Ha kell, tudunk segíteni is a felvétellel, keress minket! Email: uzenjteis@gmail.com; Facebook: facebook.com/uzenjteis; Web: orbanviktor.tk

Üzenj te is!

Állandó oldalak

Friss topikok

Archívum

Kiss Róbert: "Átmeneti igazgatója vagy az általunk tulajdonolt Magyar Köztársaságnak"

2013.03.27. 16:00 Lőrincz Borcsa

Egy Oxfordban élő számítógépes szakember, Kiss Róbert arról beszél, hogy  Orbán Viktor "regionális igazgatóként" nem vezeti megfelelően a rábízott "részvénytársaságot", Magyarországot. 

"A mi alkalmazottunk [vagy], akinek időnként el kell számolnia a felettesei felé. Nem birtokosa, sem mindenhatója nem vagy ennek a rendszernek."

Kiss Róbert szerint a miniszterelnök hibái tapasztalatlanságból és a való élet ismeretének teljes hiányából erednek. Az üzenet küldője Orbán Viktor szemére veti, hogy több fontos pozícióba egykori kommunista kádereket, illetve a rendszerváltás előtt is sikeres vezetőket ültetett: említi Schmitt Pált, Stumpf Istvánt, Kövér Lászlót, Pozsgay Imrét és Kerényi Imrét. Kiss Róbert szerint az különösen aggályos, hogy a szakértelem hiánya jellemzi a szakpolitikát, különösen Matolcsy György gazdasági döntéseit kárhoztatja.

"Az elmúlt három évben hibát hibára halmoztál. Az, hogy az összes barátodat pozícióba tetted, és elláttad őket nagykanállal, rendben. A politika már csak ilyen. Azért ha értettek volna a feladathoz, az nem lett volna hátrány. [...] Azt gondolom, hogy ekkora lúzer csapatot még a KISZ-ből sem lehetett volna toborozni, neked mégis sikerült. Azonban azt is gondolom, hogy az ebből adódó felelősséget neked mint igazgatónak kell viselned."

Kiss Róbert beszámol arról is, ő hogyan élte meg a rendszerváltást, és milyen véleménnyel volt már akkor is a feltörekvő Orbán Viktorról és társairól. A miniszterelnök véleményének és értékrendjének többszöri megváltozásáról sincs jó véleménnyel. Kiss Róbert - bár szívesen élne a hazájában - Nagy-Britanniában, ahol az alkotmány hiánya ellenére jogbiztonság van, sokkal szabadabbnak érzi magát.

"1989-90 csak az új generáció agresszív helyfoglalója volt, nem egy rendszerváltás. Egyszerűen türelmetlen trónkövetelők voltatok, akik megérezték, hogy jókor, jó helyen állva megragadhatjátok a hatalmat [...] Persze nem a rendszerrel volt neked bajod, ez már akkor is nyilvánvaló volt. [...] Gyorsan kikölcsönöztetek valami demokratikus-liberális kosztümöt, és bevonultatok a parlamentbe. Pulóverben és szőrösen, forradalmian - de igazi bunkóként. Egykori baloldali, KISZ-es kádergyerekként indultál, áttértél a demokrácia, a liberalizmus útjára, majd a jobboldali, keresztény értékek vezérévé váltál. Azt gondolom, hogy mindig csak a szavazatmaximalizálás járt az agyadban, az elvek sohasem. [...] Szembementél a pár évvel korábbi saját véleményeddel is. Jó, ez mára megváltozott, ma már képes vagy szembemenni a múltheti elképzeléseddel is. [...] Huszonhárom év alatt bejártad a kört, és visszatértél oda, ahonnan elindultál. Megtértél az igazi baloldalra, ahova mindig is tartoztál, Viktor. Ezt az elvtelenséget mondjuk én kevésbé szerettem, az én értékrendembe ez nem fért bele. Én arcátlanságnak, sőt gerinctelenségnek tartom ezt."

Egész úton hazafelé azon gondolkodám, vajon mivel is tudnám kiegészíteni a videó üzenetemet? Mi olyat tudnék mondani még amire nem a 'ballib' vagy a 'libajnai bérenc' lesz a reagálás, hiszen a Fidesz hívek politikai víziója szerint minden vélemény a 'bajnai-gyurcsány-eu-imf-izrael' tengelyen születik, még a nyomtató is a baloldalon áll amivel kinymtatjuk az üzeneteket átolvasás előtt…

Viktorom, hát ennyire futja ma az egykori hős liberális kerekasztal lovagjaitól. Vagy sosem volt több ez mint egy színjáték? Sosem volt több az elképzelés, mint a kiöregedett kommunistákat fiatabb generációra cserélni? Ez volt a mesterterv? Akiket mi elhajtottunk azt visszahozod a hátsó kertkapun át?

Mert hát mi is lett az eredmény? Egy olyan országot épitettel ahol az MSZMP, a Hazafias Népront es a Munkásőrség egykori tagjai ma is az asztalodnál esznek, de ma már forradálmarok es a magyarság jótevői, akik megmondják melyikünk az igaz és ki a hazaáruló. Te magad egy olyan eszménnyel leptél meg minket ahol a demokrata államosít és a szocialista a nemzetközi pénzvilág szekértolója, még ha ez elméletileg sem lehetséges, hacsak nem mégsem az a demokrata akinek a cégtáblájára az van írva, és hát ugye nem az a szoci akinek a névkártyáján az áll. Furcsa egy világ ez az inverz orbáni univerzum…

Az örökséged egy szétzilált, egymással és mindenkivel acsarkodó nép, egy konfrontalódó szabadságharcos ország, amely a szavahihetőségét mind a belpolitikában, mind a külpolitikában elveszítette, egy arc nélküli országgá vált. Újra a lesajnált közép-európai nyomor és korrupció melegágya lettünk, a levitézlett kárpát medencei sánta puma, ahol még mindig az uram-bátyám és haveri rendszer megy, ahelyett hogy reformokkal és jövőképpel állnának elő.

Szerinted ez mind jó, ez a felemelkedés záloga. Szerintem pedig egy olyan országot hagysz ránk ahol a zsidókat a parlamentben irnák össze, ahol homoszexuális a népellenség, a liberális pedig a magyarellenes, azt hogy ki a magyar, azt pártszimpátia döntik el. Ahol a Michelin csillagos éttermek bezárnak, a sajtok múanyagból készülnek, de a gazdaság szárnyalása egy tündérmesével ér fel… Ahol a külföldre kényszerűlt magyarok hazatérési eszménye a Turó Rudiban testesül meg… Ahol az adósság csökkentés inkább emelkedés és ahol egy vicces szőke nő védi meg a nyugdíjainkat… Ahol az államapparátusban megbúvó szabotőrök lapulnak és a vezető elleni puccsról szólnak a hírek. Ahol a molotovozó és kockaköveket dobáló gyujtogató és tankot elkötő a békés tüntető és a gyilkosságért elitélt foci drukkerek erkölcsösen védik a demokráciát és a demokrata szimpatizánsok sósavval fenyegetik a tüntető diákokat. Ahol a diákság központja mellett hirtelen életveszélyes szovjet gránátok kerülnek elő… Ahol egy egykori kommunista/szocilista ideólógiai szakember ma az országgyűlés elnöke, szegény Matolcsyné férje a Nemzeti Bank elnöke és egy exkomcsi miniszter, egy szövegtolvaj ex kard mester lehet 'álamfő'…

Viktorom, Te álruhás népi hősként úgy érzed Neked egyedül kell képviseled a Varsói Szerződés utolsó politikai bástyáját, a KGST megrekedt szekerének léte rajtad múlik, a Te válladat nyomja és szomorú vagy hogy szegény Castro bácsi már nem tud megdícsérni a kommunizmus szolgálatáért kifejtett emberfeletti erőfeszítésekért: Bien hecho Victor!

Ez ma az én hazám Magyarország. Neked. Nekünk nem. Nekünk inkább egy kulturáltabb Európa kapuin belül lenne jó. Ahol az állam a rá bízott pénzt kezeli és nem még többet sajtol ki, miközben azt mondja segít. Ahol legalabb elvarhatjuk, hogy ne hazudjanak az arcunkba, ahol ha nem is vár ránk azonnali meggazdagodás, de nem rekesztenek ki páriaként és van esély arra hogy huszonhárom év alatt elérjünk valamit amit Neked és a beosztottjaidnak nem sikerült.

Igazgató Úr, kedves beosztottam. A felmondóleveledet megírtuk es átnyújtottuk. Mert hiszen lehet elmultnyolcévezni és bajnaizni, gyurcsányozni, torgyánozni, antalljozsefezni. Ezek azonban mind csak átmeneti figurák voltak a palettán, de Te itt vagy nekünk 23 éve párttitkár elvtársam, Te aki minden eddigi jobb és baloldali elbaltázásban részt vettél. Lassan itt az ideje, hogy elszámolj a rád bízott idővel es számot vess az eredményekről. Ha nem megy, akkor radírt fogunk, es a segitségével csak egy elmosódott pacává mázoljuk a munkasságod eredményét a mi gyöngyszemünk, Magyarorszag törtenelemkönyvében…

 

Ha tetszett ez a videó és poszt, akkor arra kérünk, hogy keress minket az uzenjteis@gmail.com email címen, és a Facebookon: Ne csak lájkolj, videózz!

Szólj hozzá!

Címkék: jogállam üzenet Fidesz Orbán Viktor Orban Viktor

A bejegyzés trackback címe:

https://orbanviktornak.blog.hu/api/trackback/id/tr755163447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása