Üzenj te is!

Ezen a blogon Orbán Viktor miniszterelnöknek szóló videóüzeneteket teszünk közzé. Küldj 1-2-3 perces webkamerával, telefonnal vagy akármi mással felvett videóüzenetet a uzenjteis@gmail.com-ra! Ha kell, tudunk segíteni is a felvétellel, keress minket! Email: uzenjteis@gmail.com; Facebook: facebook.com/uzenjteis; Web: orbanviktor.tk

Üzenj te is!

Állandó oldalak

Friss topikok

Archívum

Judit: "Adjuk meg legalább az esélyt arra, hogy bárki tanulhasson!"

2013.03.30. 10:00 Prinz Dániel

Judit harmadéves biológia-magyartanár szakirányos BSc-hallgató. Egyetem mellett dolgozik, a saját lábán áll. Középiskolában szeretne tanítani, és az egyetemen kutatni. Nagyon sokat köszönhet a tanárainak, és ezt a törődést szeretné továbbadni, de aggasztja, hogy még az sem biztos, hogy lesz-e kréta a teremben, fűtés az épületben, hogy megrendelhetők-e időben a tankönyvek. Elfogadhatatlannak tartja, hogy a szülők és az öregdiákok kell, hogy kisegítsenek egy iskolát, hogy a tanároknak nem biztosítják az alapvető oktatási feltételeket. Szomorúnak és cikinek tartja, hogy a gyerekek számára nem biztosított, hogy csak a tanulásra koncentrálhassanak. Példaként Judit azt is felhozza, hogy az utána következő évfolyamoknak már nem lesz megtartva az a hatnapos terepgyakorlat az Őrségben, ami az egyedüli esély, hogy a biológushallgatók szervezett körülmények között élő növényekkel és állatokkal dolgozzanak. Az ELTE BTK-ról közben Judit legjobb tanárait rúgják ki, de a Biológiai Intézetben is rettegnek a tanárok a leépítéstől, fizetéscsökkentéstől, vagy attól, hogy valami meghibásodik, mert semmit nincs pénz pótolni. Judit elmondja, hogy a tudás érték, és mindenkinek joga van megszerezni a tudást. Orbán Viktorhoz hasonlóan Judit sem tudott volna egyetemre menni, ha nincs állami finanszírozott képzés, a munkabérét megélhetésre költi. A kormány megszorító intézkedéseinek következtében Judit most kevesebb ösztöndíjat fog kapni, és ha többet dolgozik, az a tanulás rovására fog menni. "Hogyan legyen belőlem úgy jó szakember, úgy jó tanár, úgy jó kutató, hogy ha a tanulás évei alatt azzal kell fogalalkoznom, hogy vajon lesz-e holnap mit ennem?" - teszi fel a kérdést Judit. Magyarország potenciálja a tehetséges emberekre épül, de ahhoz, hogy a potenciálból eredmény legyen az kell, hogy Judit és a hozzá hasonlók tanulhassanak, kutathassanak, és taníthassanak, megfelelő körülmények között.

Ha tetszett ez a videó és poszt, akkor arra kérünk, hogy keress minket az uzenjteis@gmail.com email c
ímen, és a Facebookon: Ne csak lájkolj, videózz!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://orbanviktornak.blog.hu/api/trackback/id/tr345164243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása